Bolnica 3.jpgPovodom završetka projekta Ministarstva zdravlja Republike Srbije „Razvoj zdravstva Srbije“, odnosno nastavka tog projekta „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje“, finansiranog iz kredita Svetske banke, u radnoj poseti Zdravstvenom centru Valjevo juče je bila delegacija Svetske banke.

Delegaciju su činili Ethan Yeh, ekonomista u zdravstvu (Vašington), Imelda Mueller, operativni analiticar (Vašington), Betty Hanan, konsultant i operativni specijalista (Novi Zeland) i Ana Holt, specijalista za zdravstvo i šef projekta (Beograd). Oni su želeli da vide rezultate ovih projekata u valjevskoj Bolnici, kroz razgovor sa menadžmentom i zaposlenima.
Prim. dr Ilija Tripković, direktor ZC Valjevo, je delegaciji Svetske banke kroz prezentaciju prikazao šta je sve urađeno tokom trajanja projekata, počev od završetka objekta novog Grudnog odeljenja, rekonstrukcija, preko obezbeđivanja medicinske opreme, razvoja informacionih tehnologija, do standardizacije procedura, unapređenja kvaliteta i akreditacije, kao i brojnih edukacija i nemerljivog iskustva koje su zaposleni stekli tokom trajanja projekata. Dr Tripković je istakao i značajnu podršku nevladinih organizacija, kao i dragocenu razmenu iskustava sa konsultantima iz celog sveta.
Nakon obilaska valjevske Bolnice, predstavnici Svetske banke su naglasili da je veoma ohrabrujuće videti koliko je urađeno, kako je gospođa Betty Hanan rekla, ovde je prikazano koliko se može uraditi zahvaljujući energiji čitavog tima ove ustanove, jer rezultati nisu samo građevinski radovi i oprema, već brojne edukacije i mogućnost da ljudi međusobno dele iskustva, što je neprocenljivo.

Radnoj poseti prisustvovao je i mr Saša Rikanović, direktor projekta “Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje”, kao i deo tima koji je učestvovao u ovim projektima, dr Snežana Manić, direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, prof. dr Nevena Karanović, prof. dr Slobodan Ilić i dipl.ing. Slobodan Pavlović, direktor fime “BIT projekt”. Uz predstavnike ZC Valjevo, sastanku sa delegacijom Svetske banke prisustvovao je i gospodin Radivoje Milutinović, pomoćnik gradonačelnika Valjeva, jer je ovaj projekat, kako je danas istaknuto, opredeljen valjevskoj Bolnici, prvenstveno zahvaljujući podršci građana ovog grada, kroz samodoprinos koji je omogućio početak izgradnje novog Grudnog odeljenja.
Zvanično predstavljanje rezultata povodom završetka projekta Ministarstva zdravlja „Razvoj zdravstva Srbije“, odnosno njegovog nastavka „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje“, koji je trajao dve godine, biće održano sutra u Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…