deca2.jpgAK Metalac postoji od 1948. godine od kada radi u kontinuitetu, a kroz klub su prošli brojni talentovani atletičari koji su postizali značajne rezultate i na svetskim takmičenjima. Prostorije koje se koriste kao svlačionice postoje od 1972. napravljene kao privremene, ali ostale do dana današnjeg u skoro istom izgledu. Međutim, nedavnim rešenjem samitarne inspekcije naloženo je da se prostorije renoviraju ili će u potivnom biti zatvorene.

Projekat rekonstrukcije objekta postoji već nekoliko godina, ministarstvo omladine i sporta bilo je opredelilo sredstva za tu namenu, ali se pojavio problem što je objekat u zvaničnim paprima napravljen na vojnom zemljištu.

Vladimir Marković dodaje da neće odustati od celog posla jer sportisti atletskog kluba „Metalac“ iz Valjeva ređaju uspehe, od dece se ne naplaćuje članarina, a nepostoji ni sponzor koji bi to finansirao. U klubu trenira oko 40 atletičara, od čega je 90 odsto devojčica.

Članovima kluba već u januaru predstoji Svetosavska trka, potok kros Srbije i kros Balkana. Talenti koji su se u trkačkim siciplinama u AK Metalac već izdvojili sigurno će ponovo imati svoje mesto i u reprezentaciji i pored gotovo nemogućih uslova za rad.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…