beovoz.jpgNastavak radova na pruzi Valjevo-Loznica mogao bi biti već krajem godine, jer je pri kraju dogovor sa ruskim partnerima o kreditu od 800 miliona dolara, koji će biti uloženi u železničku infrastrukturu u Srbiji, najavio je ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić, boraveći proteklog vikenda u Valjevu. Procenjena vrednost radova na pruzi Valjevo – Loznica je oko 260 miliona evra i do kraja godine biće potpisani ugovori. Izvođač radova na pruzi Valjevo-Loznica biće konzorcijum specijalizovanih ruskih firmi za izgradnju pruga, ali da će biti angažovane i lokalne kompanije.

U valjevskom kraju nastavljaju se i radovi i na Koridoru 11, a 16. decembra na Divčibarama će biti održan skup privrednika zapadne Srbije o oživljavanju privrednih aktivnosti podstaknutih delom i radovima “ruskog kredita”.

U Valjevu se trenutno izvode radovi u Pantićevoj ulici, Braničevskoj i Prošinovoj, a najavljena je i rekonstrukcija Gradskog trga i Trga kod Limenke, koje uz četiri lokalna puta u dužini od pet kilometara, sa 80 miliona dinara finansira Ministarstvo za infrastrukturu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…