piknik 2.jpgU izveštajima Evropske komisije ukazuje se na neophodnost podizanja stepena poštovanja standarda javnog života u Srbiji od strane funkcionera, kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou, jer od poštovanja ovih standarda zavisi efikasnost sprovođenja politike u svim oblastima od javnog interesa. YUCOM je u saradnji sa lokalnim NVO osnovao tri regionalna centra za praćenje i poštovanje standarda javnog života u Srbiji.

Kako se oblast standarda javnog života još uvek nedovoljno prepoznaje i nije definisana, YUCOM, Odbor za ljudska prava Valjevo i NVO Dijalog danas su organizovali trening namenjen predstavnicima organa lokalne samouprave, nevladinih organizacija i medija.

U cilju što boljeg približavanja ove oblasti svim ključnim akterima, YUCOM je predstavio i Priručnik za poštovanje standarda javnog života koji je izrađen u okviru projekta i preveden na romski i albanski jezik, kao i niz aktuelnih primera kršenja i poštovanja standarda javnog života.

Projekat je prvobitno bio podržan od strane Komisije Evropske unije, a sada je zahvaljujući podršci Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Vlade RS i sredstvima Švajcarske vlade i vlade Kraljevine Norveške nastavljeno sa aktivnostima i 2011. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…