skola.jpgNova školska godina za oko 900.000 osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji počeće u četvrtak, 1. septembra, predviđeno je kalendarom školskih aktivnosti Ministarstva prosvete i nauke.
Po prvi put u školske klupe treba da sedne i oko 72.000 đaka prvaka.
A u osnovne škole u Srbiji biće dostavljeno više od 230.000 besplatnih udzbeničkih kompleta za đake prva tri razreda. Ovoga puta ministarstvu su se potrudili da đačka torba ne bude previše teška.
Upis prvaka još nije završen, pa roditelji koji to do sada nisu učinili svoju decu u škole mogu upisati do 1. septembra.

Nakon početka školske godine prvi raspust đaci će imati od 3. do 7. novembra. Učenici će se nešto duže odmarati za vreme zimskog raspusta od 4. do 13. januara 2012. godine.

Prolećni odmor trajaće do 9. do 16. aprila. Školska 2011/12. za učenike osmog razreda završava se 25. maja 2012, dok će učenici svih ostalih razreda osnovnih škola na raspustu biti od 8. juna.

Maturanti gimnazija raspuštaju se 18. maja, a maturanti srednjih stručnih škola 25. maja, dok ostali srednjoškolci na letnji raspust odlaze 15. juna.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…