beovoz.jpgPrvi novi dizel motorni voz iz Rusije stigao je u Beograd, a preostalih 11 vozova biće isporučeno do kraja sledeće godine.
Voz je stigao prvo u Suboticu, a iz Subotice u Beogradu. Reč je o prototipu, a u Beogradu će biti obavljena sva ispitivanja. Trebovan je i balast za probne vožnje, jer probne vožnje ne mogu da se rade sa putnicima. Nakon što se obave ispitivanja, očekujemo da bi voz za dva meseca mogao da se nađe u saobraćaju.
Vode ozbiljni pregovori, kako bi se iz ruskog kredita nabavilo još ovakvih vozova, jer je Železnicama potrebno još 40 vozova kako bi se osavremenio vozni park.
Ranije je iz Železnica Srbije najavljeno da će vozovi “Metrovagonmaša” biti ravnomerno raspoređeni svim delovima Srbije.

Železnice Srbije i ruska kompanija “Metrovagonmaš” potpisali su 2010. Ugovore o kupovini 12 novih dizel motornih vozova, iz kredita međunarodne železničke banke “Eurofime” od 43 miliona švajcarskih franaka. Srpske železnice prvi put posle skoro tri decenije nabavljaju nove vozove za putnički saobraćaj koji će, kako je planirano, biti namenjeni unapređenju unutrašnjeg, a posebno regionalnog i lokalnog saobraćaja na neelektirificiranim prugama u Srbiji.

“Metrovagonmaš”, kao deo “Transmaš” holdinga, izabran je kao najpovoljniji na međunarodnom javnom tenderu, čiju je realizaciju pratila “Eurofima”.
Reč je o novim dvodelnim dizel motornim garniturama sa najsavremenijom opremom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…