Tesnjar 1.jpgOvogodišnje „Tešnjarske večeri“ zvanično se otvaraju u 20.45 časova kada će svečano biti podignuta zastava „Tešnjarskih večeri“, na jarbolu pored Letnje pozornice (pored Pek-a). Zastavu će podići mlada Jovana Lukić, članica Atletskog kluba „Metalac“, koja je na nedavnom Prvenstvu Srbije za pionirke, osvojila drugo mesto.
Manifestaciju će potom, na Letnjoj pozornici, zvanično otvoriti Ivan Nastić, prvi Srbin koji se spustio u najdublju jamu na svetu. Obraćanjem gradonačelnika Valjeva Zorana Jakovljevića i nastupom mladih stranaca-polaznika radionice romske muzike koju vodi Dragan Ristić, iz grupe „KAL“ otpočeće zvaničan program.
Legenda starogradske muzike Zvonko Bogdan će u 21.00 čas početi svoj koncert, u kome će moći da uživaju samo oni koji dođu na Letnju pozornicu, jer ovaj umetnik zabranjuje bilo kakvo snimanje, reprodukovanje muzike sa koncerta i ne daje intervjue za medije.
Današnji program počinje već u 18.00 časova, kada će na Platou Centra za kulturu biti organizovan dan za decu na rolerima, biciklima, skejtbordovima i trotinetima , nazvan „Pokaži šta znaš“, u organizaciji Ekstrim femili 014.
U 18.30 u Tešnjaru, u Birčaninovoj 100 biće otvorene „Iranske sunčane noći“, izložba knjiga, fotografija i umetničkih rukotvorina, uz degustaciju iranskog nacionalnog jela Aše Rešte.
U 19.00 časova u Kovačevom hanu, kroz fotografije Društva konzervatora Srbije, biće predstavljeno „Narodno graditeljstvo Srbije“.
U Maloj galeriji na Keju Prvog ustanka bb (pored restorana „Intermeco“) biće otvorena izliožba Fotokluba iz Prievidza iz Slovačke. Gradonačelnica Prievidza Katarina Mahačkova prisustvovaće otvaranju izložbe „Priroda i domovina i grad i ljudi u njemu“ i dati izjavu medijima.
Defile volontera i članova KUD „Đerdan“ u Tešnjarskoj riznici starih zanata u Birčaninovoj 69, počinje u 19.45. Nakon toga, u 20,00 časova u Narodnom muzeju biće otvorena muzeografska izložba građanskog života u Valjevu izeđu dva svetska rata, nazvana „Album lepih uspomena“.
Za to vreme će od 20.00 do 24.00 časova, u Tešnjaru trajati druženje sa studentima volonterima iz Rusije, Poljske, Litvanije, Ukrajine i Bugarske, koje organizuje studentska organizacija AISEK.
Na Dečjoj sceni letnje bašte Doma vojske u 20.00 časova počinje predstava „Prvak Jeca i ostala deca“. U Kovačevom hanu u 20.30 časova je veče pesnika, a u 21.00 čas u Tešnjaru, u Birčanonovoj 100, radionica „Iranske sunčane noći“.
Na Tešnjarskoj maloj sceni u 22.00 časa je veče frulaša „Zasviraj i za pojas zadeni“, a u 23.00 časa na Večernjoj sceni letnje bašte Doma vojske, pozorišna predstava „Hipertenzija“, u režiji Svetislava Basare. U glavnim ulogama su Predrag Ejdus i Branislav Trifunović.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…