nauka 1.jpgU Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija danas je završeno prijavljivanje kandidata u prvom konkursnom roku školske 2011/2012. godine. Do sada, 281 kandidat se prijvio za upis na studije na jedinoj državnoj visokoobrazovnoj instituciji u regionu. Polaganje prijemnog ispita za buduće studente VIPOS-a je sutra, subota 2. jul, u terminima od 10 i 12 časova. Privremena rang lista upisanih će biti objavljena 5. jula, konačna tri dana kasnije, a upis novih studenata obavlja se od 11. do 13. jula.

VIPOS će u novoj školskoj godini upisati 380 novih studenata, na akreditovane programe Bankarstvo i osiguranje, Marketing i trgovina, Elektronsko poslovanje, Računovodstvo, revizija i porezi, i Poslovni menadžment. Od toga, 150 studenata se finansira na teret budžeta države, a za 230 samofinansirajućih studenata školarina ostaje ista kao i prethodne školske godine.
Za studije na VIPOS-u u prvom konkursnom roku, inače, najveći broj prijavljenih kandidata dolazi iz valjevske Ekonomske škole, a najveće interesovanje vlada za studijske programe Bankarstvo i osiguranje i Elektronsko poslovanje. S obzirom na broj preostalih mesta, škola je odlučila da kandidati zainteresovani za upis, koji su iz opravdanih razloga bili sprečeni da svoja dokumenta predaju prošle sedmice, to učine i danas do 16 časova.

Visoka poslovna škola strukovnih studija, takođe, ostavlja mogućnost naknadnog upisa kandidata koji su polagali prijemni ispit na srodnim fakultetima i visokim strukovnim školama, ali se iz nekog razloga na njih nisu upisali.
Polaganje prijemnog ispita za buduće studente VIPOS-a je sutra, subota 2. jul, u terminima od 10 i 12 časova. Privremena rang lista upisanih će biti objavljena 5. jula, konačna tri dana kasnije, a upis novih studenata obavlja se od 11. do 13. jula.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…