more-plaza.jpgKako su dani pred nama sve topliji, radnici razmisljaju o svojim godisnjim odmorima , deca su se raspustila s toga je pravo vreme da mislite o letovanju.

anketa

Preko hiljadu valjevaca se ove godine odlucilo da letuje preko agencija, dvadeset posto ce svoj boravak provesti na planini ili banji,a cak osamdeset posto se opredeljuje za more. Crna gora je izgubila na trazenosti i upitali smo se zasto je to tako?

Ako volite nešto mirnije letovanje bez gužve necete morati da izdvojite mnogo novca, ali ukoliko želite aktivan odmor u jeku sezone, letovanje ce da vas košta i do 500 eura.

Sama pomisao na letovanje u Grcku sasvim sigurno i pred vašim ocima izaziva sliku toplog, cistog tirkiznog mora, prostranih plaža, prelepih zaliva i skrivenih uvala. Uz vino, muziku, masline i poznata grcka gostoljubivost je ono sto ovu zemlju izdvaja od drugih i cini da vec iz godine u godinu bude sve trazenija.

Ove godine se za razliku od proslih godina, kada je sever ove zemlje bio najposeceniji, sada sve vise ljudi opredeljuje za Grcka ostrva.

Cene aranzmana su razlicita i zavise od toga u kom delu sezone putujete kao i od kategorizacije hotela. Kao dodatni trosak tu surazne usluge hotela, hrana,lezaljke i suncobrani.

Sve veci broj turista se opredeljuje za sopstveni prevoz zbog ukinutog viznog rezima i ekonomskih razloga. Za neophodna dokumenta treba da pripreme oko 5.500 dinara, jer su zeleni karton, ponekad medjunarodna vozacka dozvola, a u nekim slucajevima i ovlascenje za upravljanje vozilom, potrebni za ulazak u vecinu zemalja Evropske unije i regiona. Za sve zemlje je, osim za Crnu Goru sa kojom Srbija ima dogovor o medjusobnom priznavanju polisa obaveznog osiguranja, potreban zeleni karton, koji se dobija tamo gde je vozilo osigurano prilikom registracije, vazi do isteka polise i košta 2.000 dinara. Prohodnost na granicnim prelazima preko Grcke je znatno bolja nego prethodnih dana i na granicama nema velike guzve. Generalni konzul Srbije u Solunu izjavio je da je zbog strajka bilo vecih guzva, ali da nasi turisti koji borave na sever Grcke ni na koji nacin nisu ugrozeni.
Sto se tice povoljnosti za decu i placanja u rate u agencijama kazu.

Letnja sezona 2011 je uspesno pocela.Ako pakujete kofere za letovanje na neke od prestiznih destinacija koje nudi vecina valjevskih agencija kao sto je Turska, Grcka, Bugarska, Crna Gora, Egipat ne sumnjamo da ce te se dobro provesti. dobra hrana, sum valova, toplo sunce i morska obala… Ponekad, to je sve što je potrebno za kvalitetan odmor i dobar pocetak radne sezone.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…