web_links.jpgU okviru projekta Ministarstva zdravlja “Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje”, koji se finansira iz kredita Svetske banke, Bolnici Valjevo je u četvrtak isporučen 61 računar, 25 štampača, 6 servera i aktivna mrežna oprema, kao i bar kod čitači, bar kod štampači i čitači kartica. Vrednost opreme je oko 56 hiljada evra, a u toku je instaliranje prema utvrđenom rasporedu.

U okviru ovog projekta Ministarstva zdravlja obezbeđena je računarska oprema za 20 bolnica u Srbiji. Nabavkom hardvera najnovije generacije i instaliranjem lokalne informatičke mreže (LAN i wireless), kao i planiranom instalacijom softvera, u svim ustanovama, obuhvaćenim ovim projektom, unaprediće se rad zaposlenih i omogućiti kvalitetnije praćenje zdravstvenih podataka o pacijentima, o pruženim uslugama i podataka o troškovima.

Aktivnosti Ministarstva zdravlja koje se sprovode na informatizaciji sistema zdravstvene zaštite Srbije u skladu su sa strateškim opredeljenjem definisanim u dokumentu e-Zdravlje2015 (Program rada, razvoja i organizacije integrisanog informacionog zdravstvenog sistema).

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…