Dom Omladine.jpgDrugo gradsko takmičenje osnovnih škola u crtanju, a ujedno i prezentacija škole umetnosti i digitalne kreacije Raskršće održano je proteklog vikenda na platou ispred Centra za kulturu, a učestvovao je veliki broj dečaka i devojčica koji su imali priliku da pokažu svoje talnte.

Vođeni idejom da je mladima potreban kontinuitet u kulturnom obrazovanju kao i potrebom da iskažu svoju kreativnost, Škola umetnosti i digitalne kreacije Raskršće budućim umetnicima daje šansu da ostanu u našem gradu i tu se ostvare, da najbolji umetnici objave i izlažu svoja dela kod nas i inostranstvu i doprinesu težnjama da naš grad kao nekada postane centar kulture i kulturnih zbivanja u našoj zemlji i šire. Slikanje crteža pod nazivom “35 metara crteža” svih valjevskih osnovnih škola bio je svakako izazov, ali su ujedno i za najbolje bile obezbeđene nagrade.

Škola je jedinstvena u Srbiji i regionu samom činjenicom da objedinjuje nekoliko vidova umetnosti, a pored toga svojevrsna je promocija modernog načina edukovanja, koji je sve više zastupljen u svetu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…