teometno polje divcibare.jpgVisoka poslovna škola strukovnih studija i Ekološko-biciklističko udruženje “Green bike” u petak 13. maja organizuju veliku akciju čišćenja Divčibara i prilaznog puta Valjevo-Divčibare.
Ekološka akcija pod nazivom “Budimo i mi čuvari prirode”, počinje u 9 časova, donošenjem sekundarnih sirovina, papira, limenki i plastičnih flaša, na plato ispred VIPOS-a, gde će biti odložene u nedavno postavljene kontejnere za sortiranje PET ambalaže. Nakon toga, u amfiteatru škole predsednik “Green bike” Zoran Mijatović predstaviće misiju tog ekološkog društva.
Polazak autobusa sa studentima VIPOS-a i aktivistima “Green bike” planiran je za 10 časova, sa parkinga kod benzinske pumpe na ulazu u Tešnjar. Učesnici akcije zaustaviće se na nekoliko lokacija duž puta Valjevo-Divčibare, na kojima je uočeno prisustvo divljih deponija otpada, da bi prikupljanje smeća, zaostalog nakon uskršnjih i prvomajskih praznika, nastavili na Divčibarama. Nakon završetka ekološke akcije čišćenja vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, studenti VIPOS-a i aktivisti “Green bike” prirediće zajedničku žurku u kafe-kampu “Breza”.
U ekološkoj akciji “Budimo i mi čuvari prirode” planirano je učešće 160 studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija. Sav prihod od prikupljenih sekundarnih sirovina koje je moguće reciklirati, biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…