Gimnazija 2.jpgProteklih mesec dana bilo je izuzetno značajno za učenike i profesore Valjevske gimnazije jer su pored postignutih dobrih rezultata na republičkim takmičenima, učenici ove škole dobili i specijalnu nagradu na pozorišnim susretima gimnazijalaca.
19. marta u Nišu je održano je republičko takmičenje iz matematike na kome je učestvovalo 10 učenika, a najbolji rezultat je postigao Đorđe Živanović, II/1 koji je osvojio 3. nagradu.
09. aprila u Beogradu je održano Republičko takmičenje iz fizike na kome je učestvovalo 6 gimnazijalaca, a David Koprivica, učenik I/1 je osvojio 2. nagradu dok je Jelena Vujić, učenica III/1 dobila pohvalu.
Takođe 09. aprila u Gornjem Milanovcu je održano Republičko takmičenje iz stranih jezika gde je svoje znanje pokazalo između ostalih i 14 učenika Valjevske gimnazije. Najbolji rezultat je postigao Ivan Jelić, IV/3 koji je iz nemačkog jezika osvojio 2. nagradu.
A 08. aprila u Kragujevcu, nastupom na 15. pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije, predstava „Nadežda“ Dramskog studija Valjevske gimnazije dobila je Specijalnu nagradu za jedinstven pozorišni izraz, a Jovana Branković nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…