dzez trio.jpgPovodom Dana grada, od petka do nedelje u Holu Centra za kulturu, svake večeri od 21 sat, biće održana tri kvalitetna i žanrovski raznovrsna koncerta. U petak 18. marta svira beogradski tribjut bend „The Bestbeat“, koji izvodi muziku Bitlsa, u subotu popularni hiphoper Marčelo,dok će muzički vikend zatvoriti „Hot Club of Belgrade“ sa džipsi džezom i svingom. Ulaz za sva tri koncerta je besplatan.

Grupa BESTBEAT je privukla veliku pažnju kada je krajem prošle godine izvela dvočasovni koncert na Kolarcu, povodom 70 godina od rođenja Džona Lenona. Obučeni u crna odela i sa frizurama kakve su nekada nosili Pol Makartni, Džon Lenon, Džordž Harison i Ringo Star, oduševili su publiku. Sastav čine gitarista i pevač Aleksandar Eraković (ex Vampiri), bubnjar Damjan Dašić, bas gitarista Marko Ćalić i gitarist Radovan Spasojević. Bitlse izvode „u originalu“, čak svirajući na identičnim instrumentima i uklapajući glasove poput Makartnija i Lenona. Pod imenom “Breeze” (Briz) učestvovali su u izboru nacionalnog predstavnika za Pesmu Evrovizije, izvodeći pesmu Kornelija Kovača „Ring, ring, ring“.

U subotu nastupa popularni hiphoper MARČELO i njegov prateći sastav «Filter Crew», što će svakako privući mlade poklonike ovog zvuka. Njegov solo debi album „De Facto“ postao je najprodavanija ploča 2003. godine, kada je dobio i epitet „glasnogovornik generacije“, zbog angažovanog pristupa društvenim pojavama . U novembru 2010. godine pojavio se njegov četvrti album, pod nazivom „Deca & Sunce“ (Multimedia), prvi put potpisan kao „Marčelo & Filteri“. Kontroverzni Marčelo je i pisac, novinar, kolumnista i bloger.

Za one koji žele da uzivaju u odličnoj akustičarskoj džez svirci, nedelja u 21 sat pravo je vreme za njih. HOT CLUB OF BELGRADE nalazi inspiraciju u stvaralaštvu legendarnih džez umetnika Djanga Rajnharda i Stefana Grapelija. Repertoar čine klasične gipsy jazz kompozicije, swing standardi i obrade poznatih evergrin hitova. Hot Club of Belgrade čine: Branko Maćić – solo gitara, Filip Krumes – violina, Srđan Marković – ritam gitara i Goran Rakočević – kontrabas. nedavno su objavili CD “The Balkan Swinging Melody” koji predstavlja kolekciju odabranih tradicionalnih melodija sa prostora Balkana (Srbija, Vojvodina, Makedonija, Bosna), izvedenih u gypsy jazz maniru.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…