izvod.jpgLajkovac je od februara u novoj grupi gradova koji su umreženi u Centralni sistem za elektronsku obradu i skladištenje podataka Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Zahvaljujući tome, Matična služba Opštinske uprave Lajkovac otpočela je izdavanje izvoda iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih za gradove i opštine: Beograd, Valjevo, Kragujevac, Leskovac, Apatin, Čačak, Kikinda, Niš, Kraljevo, Nova Varoš, Temerin, Novi Bečej, Smederevo i Vrnjačka Banja.

To znači da Lajkovčani koji su rođeni u tim mestima, kao i meštani ovih gradova, ukoliko se nađu u Lajkovcu i ukaže im se za tim potreba, mogu za kratko vreme dobiti svoj izvod u Opštinskoj upravi Lajkovac. Isto važi i za Lajkovčane kada se nađu u nekom od tih gradova.

Tako se Lajkovac, posle pet pilot gradova, našao u sledećoj grupi lokalnih samouprava koje su modernizovale svoj rad i našle se u Centralnom sistemu matičnih knjiga. Preduslov za to bilo je prevođenje podataka iz matičnih knjiga u elektronski oblik, odnosno u računarsku bazu podataka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…