infakt__frame.jpgVozač kamiona PP Gile gas iz Jagodine Nenad I. poginuo je u jutros u eksploziji plinske boce koja se dogodila u skladištu ovog preduzeća u Divcima kod Valjeva. Kako je rekao dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu Nikola Mirković, eksplozija se dogodila prilikom istovara boca iz kamiona. Drugi radnik u skladištu, koga je eksplozija samo odbacila, nije povređen, već se nalazi u stanju šoka i nakon pregleda u Urgentnom centru valjevske bolnice pušten je kući.

Nakon eksplozije izbio je manji požar koji je brzo lokalizovan. Zbog procene da i dalje curi gas iz boca u skladištu i potencijalne opasnosti po istražni tim, istražni sudija je doneo odluku da se najpre sačeka specijalizovana ekipa za merenje koncentracije gasa. Mirković napominje i da nema nikakvih opasnosti po okolinu.

Krovna konstrukcija skladišta prilično je oštećena u eksploziji, popucala su stakla, a eksplozija se čula na više kilometara od skladišta. Prisutni radnici kažu da je eksplozija bila izuzetno jaka kao i da je primećeno nakon toga da gas curi iz pojedinih boca. Da li je u pitanju upaljena cigareta prilikom pretovara ili prepunjena boca koja je prilikom spuštanja na betonski pod eksplodirala pokazaće dalja istraga.

Iako se skladište nalazi u blizini železničke pruge Beograd – Bar i puta Valjevo – Beograd, saobraćaj na tim putnim pravcima se odvija normalno.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…