regionalni_razvoj.jpgZa završetak izgradnje OŠ “Milovan Glišić” danas je upućen javni poziv na adrese 12 valjevskih građevinskih firmi, koje su ispunile kriterijume propisane Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize. Prošle nedelje upućen je poziv za izvođenje radova na Urgentnom odeljenju Bolnice u Valjevu. U narednih sedam dana pozivi će biti upućeni i za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu.

Svi ovi pozivi se šalju firmama koje su ispunile kriterijume propisane Uredbom o kriterijumima za određivanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata propisanih ovim Zakonom. Na ovaj način, doćiće se do izvođača radova kojima će biti poverena izgradnja tri važna projekta u okviru mera Vlade Republike Srbije za jačanje građevinske industrije u zemlji.

U Valjevu je dvanaest građevinskih firmi ispunilo kriterijume za određvanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata, koji su propisani Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize. To su: Greda, Gejt, Grading, Kej, Ingrap omni, KOMGRAD, Skver, Slap ino, Vujić Valjevo, Trem grading, Kompresor ing i Izoterm.

Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize, Valjevu je odobreno finansiranje projekta izvođenja radova urgentnog odeljenja Bolnice u Valjevu-Hirurškog bloka-2. faze, u vrednosti od 22.481.600,00 dinara.

Za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu sa opremanjem enterijera-1. faza, planirano je 198.000.000,00 dinara, a za završetak izgradnje OŠ “Milovan Glišić” 57.00.000,00 dinara.

Po 10 odsto sredstava obezbeđuju lokalna samouprava i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, dok 80 odsto sredstava kreditiraju poslovne banke, preko Fonda za razvoj Srbije. Obaveza vraćanja kredita je takođe na lokalnim samoupravama i nadležnom ministarstvu, u visini od po 40 odsto.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…