novac-pare-dinar-evro.jpgJavna rasprava o budžetu grada Valjeva za 2011. godinu zakazana je za sredu 22. decembra, sa početkom od 18.00 časova u Velikoj sali Skupštine grada.

Javna rasprava o budžetu grada je važan segment učešća građana u radu lokalne samouprave i služi kako bi se građani informisali o budžetu, razumeli rad organa i službi grada i dali značajne i korisne komentare.
Na javnoj raspravi mogu učestvovati svi građani, a 22. decembra je rok za podnošenje predloga izmena na Odluku o budžetu kako odbornika, tako i svih zainteresovanih građana.

Članovi Gradskog veća na sednici koja je održana 15. decembra usvojili su predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2011. godinu i uputili je pred odbornike Skupštine grada, na sednici koja će biti održana 27. decembra 2010. godine.

Članovi Gradskog veća su na sednici koja je održana 15. decembra prihvatili predlog budžeta grada za 2011. godinu. Predloženo je da budžet Valjeva za iduću godinu bude 1.750.000.000,00 dinara. Budžet je ocenjen kao razvojno-socijalni, jer postoji dosta pozicija koje se odnose na kapitalne investicije, što je jedan od preduslova za konkurisanje za brojne međunarodne i domaće fondove.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice kreće u martu. Prva faza rekonstrukcije Karađorđeve ulice je 125 miliona dinara. Iako je završen tender i izabran izvođač, radovi nisu počeli zbog aktuelnih radova u Pantićevoj ulici. Od investicija nastaviće se da toplifikacijom, a uvešćemo i neke nove, kao što su četiri projekta za podsticaj građevinskoj industriji. U NIP-u smo konkurisali sa 11 projekata. I sve to zahteva i finansijsko učešće grada. Drugi deo budžeta koji se odnosi na socijalne usluge i davanja je zadržan kao i ove godine.

Iako su povećani prihodi u odnosu na prethodne godine, i dalje postoji problem sa neplaćanjem poreza fizičkih i pravnih lica, pa se apeluje pre svega pravna lica iskoriste period do kraja godine za izmirivanje obaveze bez kamate.

Grad Valjevo je među prvima usvojio program za podršku Vlade građevinskoj industriji. Odobrena tri projekta, vrednosti 230 miliona dinara, realizovaće valjevske firme. Od ostalih investicija, pored toplifikacije najavljeno je da će gradska uprava uplatitio projekat za Halu sprotova. Na završetku škole u Brđanima nije urađeno ništa iako je iz NIP- a dobijeno 105 miliona dinara, jer to nisu bila republička sredstva, već kredit Evropske investicione banke. a njihov stav je da se tim sredstvima finansiraju samo novi projekti, a ne već započeti. Najave su takođe da će se u 2011. krenuti sa radovima na školi iz sopstvenih sredstava i sredstvima Ministarstva prosvete.

Na sednici Skupštine grada Valjeva, koja će se održati 27. decembra, naćiće se i odluka o merilima obračuna visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, izmene odluke o lokalnim komunalnim taksama, gradskim administrativnim taksama, naknadama za rad Gradskih uprava, naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine, porez na poljoprivredno i šumsko zemljište, prosečne tržišne cene nepokretnosti, naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, eksterna revizija završnog računa budžeta grada za 2010. godinu, izmene i dopune programa poslovanja JP „Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljištem, puteve i izgradnju Valjeva“, program otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta, izmene i dopune programa poslovanja „Vodovoda“, „Toplane“, „Valisa“, „Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve“, dopuna odluke o držanju domaćih životinja, rešenje o davanju saglasnosti na pravila „Fonda Milroada Karamarkovića“.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…