mladi.jpgU susret Međunarodnom danu volontiranja, srednjoškolci iz 15 gradova u Srbiji, volontiraće 3. decembra u lokalnim preduzećima, a novac koji tog dana zarade biće uplaćen na prvi zajednički učenički fond “Srednjoškolci za srednjoškolce”, koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije.

Član Upravnog odbora UNSS-a Danica Bojić rekla je Tanjugu da srednjoskolci koji 3. decembra budu volontirali neće pohađati nastavu, a izostanak sa časova biće im opravdan, jer tog dana zarađuju za u biće raspoređena učeničkim parlamentima iz Beograda, Novog Sada, Niša, Loznice, Prokuplja, Zaječara, Valjeva, Sombora, Bečeja, Pančeva, Bele Crkve, Leskovca, Surdulice, Požarevca i Ćuprije, dodala je Bojić.

Srednoškolci iz tih gradova učestvovaće na konkursu na temu “Školsko okruženje”, a za realizaciju ideja moći će da koriste novac iz Fonda, objasnila je ona i dodala da će iz godine u godinu rasti broj učeničkih parlamenata koje se finansiraju iz Fonda.

Prema njenim rečima, veliki broj srednoškolaca zainteresovan je za akciju volontiranja, ali problem je obezbediti im radno mesto samo na jedan dan.

“Oko 60 srednjoškolaca našlo je posao u manjim gradovima, ali imamo podatak da je više od sto učenika po školi konkurisalo za radno mesto”, rekla je Bojić.

Ona je istakala da su podršku učenicima dali uglavnom mali preduzetnici, dok je teže obezbediti jednodnevni posao u velikim kompanijama.

Đaci koji žele da volontiraju, mogu da se prijave na sajtu UNSS-a www.srednjoskolci.org.rs ili preko škole, kod predstavnika udruženja, koji su zaduženi za implementaciju programa po gradovima, rekla je Bojić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…