spric.jpgCentar za podršku u okviru Savetovališta za bolesti zavisnosti Psihijatrijske sluzbe ZC Valjevo, biće otvoren u ponedeljak 01. novembra u 13 časova.

Otvaranjem Centra za podrsku zapocece realizacija projekta “Povratak s margine” koji u partnerstvu sprovode Psihijatrijska sluzba ZC Valjevo i udruzenje “Dobri ljudi” uz podrsku Balkanskog fonda za lokalne incijative i CNF-a fondacije iz Holandije u okviru programa donacija Socijalne tranzicije. Cilj projekta je osnazivanje lecenih zavisnika i drugih korisnika usluga Psihijatrijske sluzbe Valjevo u procesu resocijalizacije, kao i njihova destigmatizacija u drustvu. Projekat “Povratak s margine” treba da doprinese smanjenju broja zavisnika u Valjevu, kao i boljem polozaju korisnika usluga ove sluzbe u celini. Planirano je da se u narednih 10 meseci u okviru Centra za podrsku realizuju obuke za rad na racunaru, kursevi poslovnog engleskog jezika, zatim radionice fizickog teatra kao vida rekreativno – okupacione terapije. Planirano je i formiranje grupa za samopomoc koje ce delovati pod supervizijom strucnjaka Psihijatrijske sluzbe. Takodje, gradjanima ce biti od 01. novembra dostupan i SOS telefon putem kojeg mogu dobiti informacije o bolestima zavisnosti i metodama lecenja.

Realizacijom projekta “Povratak sa margine” nastavlja se uspesna saradnja Psihijatrijske sluzbe ZC Valjevo, udruzenja “Dobri ljudi” i Caritas-a Valjevo, a ovaj projekat ce biti prvi takve vrste koji se sprovodi u okviru jedne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…