knjige 2.jpgPodružnica Kolubarskog okruga Društva za srpski jezik i književnost i Valjevska gimnazija u utorak 28. septembra od 19 sati, u svečanoj sali Gimnazije, organizuju veče srpskog jezika i književnosti pod nazivom Moć jezika. Tom prilikom predstaviće se dobitnici nagrada na republičkim takmičenjima i smotrama iz srpskog jezika i književnosti – literarci, recitatori, lingvisti, glumci, stvaraoci.

Preko 50 učenika srednjih i osnovnih škola Kolubarskog okruga biće nagrađeno knjigama, a Društvo će dodeliti i specijalna priznanja za glumu i izuzetne rezultate maturanata na prijemnim ispitima. U muzičko-scenskom programu predstaviće se daroviti učenici našeg grada, dobitnici nagrada.

Iste večeri, od 18 časova, učenici trećeg razreda Valjevske gimnazije organizuju Sajam književnosti i jezika kojim žele da ukažu na odsustvo čitalačke publike u intelektualnom svetu i tako pozovu sve, a posebno mlađe gimnazijalce, na otvorenu komunikaciju sa svetom umetničkog dela. Štandovi su upotpunjeni i najčešćim jezičkim dilemama s kojima se susrećemo, što je poziv i odraslima da posete ovaj događaj.
Podružnica Kolubarskog okruga Društva za srpski jezik i književnost postoji od 2009. godine. Društvo je u martu ove godine organizovalo seminar za nastavnike mentore koji će, nadamo se, postati tradicija. Cilj Društva je na ukaže na značaj maternjeg jezika kome se poklanja sve manja pažnja čime je narušeno bogatstvo, lepota i čistota jezičkog izraza.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…