prosveta.jpgPovećanje plata zaposlenima u prosveti zavisiće od pregovora sa MMF-om i politike Vlade Srbije, izjavio je danas ministar prosvete Žarko Obradović, izrazivši očekivanje da će nova školska godina početi na vreme i bez problema. Suština razgovora sa predstavnicima MMF-a, koji borave u našoj zemlji, jeste da se nađe rešenje koje će utvrditi materijalni status zaposlenih, ali koji neće biti kratkoročan, već deo ekonomske politike za naredni trogodišnji period, rekao je Obradović novinarima tokom jučerašnje posete Istraživačkoj stanici Petnica.

Komentarišući najavu štrajka pojedinih sindikata u obrazovanju za 1. septembar, Obradović je rekao da očekuje da će ova školska godina početi na vreme i bez problema.

“Za četvrtak sam na razgovor u Ministarstvo prosvete pozvao sve predstavnike reprezentativnih sindikata sa željom da ih upoznam šta je Ministarstvo uradilo na pripremama za početak školske godine, za koju su vrata učenicima već otvorena”, rekao je on i istakao da će deo razgovora biti posvećen platama u prosveti.

Škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavile su da će 1. septembra stupiti u jednodnevni štrajk upozorenja, okupljanjem zaposlenih na beogradskom Trgu Nikole Pašića i protestnom šetnjom, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog stanja u obrazovnom sistemu Srbije.

Predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije su ranije danas na konferenciji za novinare, takođe, najavili mogućnost donošenja odluke o štrajku, ukoliko do početka školske godine ne budu odmrznute plate zaposlenima u prosveti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…