infakt__frame.jpgTradicionalni, peti po redu Sajam šljiva, koji će se održati u opštini Osečina kod Valjeva od 27. do 29. avgusta, otvoriće ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, najavili su danas organizatori.

Na Sajmu šljiva posetioci će moći da probaju najbolje proizvode od šljive i da uživaju u gostoprimstvu ljudi valjevskog kraja, navodi se u saopštenju i dodaje da će, nakon svečanog otvaranja manifestacije, uslediti zabavni program uz muziku u izvođenju domaće “Ju grupe”, dok će drugog dana sajma nastupiti pevačica Nataša Bekvalac.

Najbolji proizvođači šljive i proizvoda od šljiva biće nagrađeni zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama, dok će proizvođač koji ima najbolji šljivik i proizvođači koji naprave najbolji kolač od šljiva biti nagrađeni dukatima.

Posetu sajmu najavila je i Asocijacija prerađivača suve šljive i velikih kupaca iz Rusije.
Sajam šljiva u Osečini održava se uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva kulture i Ministarstva poljoprivrede.

Na Sajmu šljiva, koji ima za cilj promovisanje šljive kao voćke koja predstavlja srpski brend, kako je ranije najavljeno, učestvovaće oko 200 domaćih i učesnika iz zemalja regiona.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…