folklor.jpgOvogodišnje 24.po redu Tešnjarske večeri su „vedre, vesele“ i raznolikog sadržaja za sve generacije sa preko 100 programa u deset festivalskih dana od 5. do 14. avgusta. Ideja je bila da se iskoristi i „uposli“ tešnjarski prostor i to onaj koji do sada nije bio iskorišćen u meri u kojoj bi, po svim pokazateljima, mogao biti. Istovremeno, brojni sadržaji su locirani kako na levoj tako i na desnoj obali reke Kolubare, čime je ova veza učvršćena manifestacijom sa najdužom tradicijom u Valjevu. Ove godine manifestacija je koncipirana tako da prevashodno promoviše stvaralaštvo mladih Valjevaca. Sve posetioce očekuju brojne izložbe, koncerti, pozorišne predstave, promocije, književne večeri i brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Tešnjarske večeri otvoriće Valjevac Milivoje Mića Orlović, a simbolično, zastavu Tešnjarskih večeri svečano će podići takođe Valjevka Marija Janković, jedna od najboljih studentkinja Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

„Grad u gostima ove godine nam je Užice. NJihovi programi sa kojima će se predstaviti Valjevcima su interesantni i kvalitetni. Naša ideja je bila da oživimo staru gradsku čaršiju sa zanimljivim sadržajima. Novina je i to da će za ovu priliku ponovo biti aktivirana bašta Doma vojske, nekada omiljeno mesto okupljanja Valjevaca, gde će biti održan pozorišni program i dva koncerta klasične muzike „ rekao je gradonačelnik grada Valjeva i predsednik Saveta festivala Zoran Jakovljević na današnjoj konferenciji i istako da su brojni pojedinci, društveno odgovorna preduzeća i ustanove dali veliki doprinos u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

Gradska čaršija Tešnjar će u vreme održavanja manifestacije biti u potpunosti zatvorena za saobraćaj. Za novinare će biti obezbeđeni intervjui sa učesnicima i uglednim gostima u „Festivalskom središtu“ u tešnjarskoj kafani „Kod ujke“. Između ostalog, tokom manifestacije biće prezentovani i predlozi za grb i zastavu grada Valjeva, promovisani stari zanati, održane zanimljive radionice,prodajne izložbe, a gosti Tešnjarskih večeri biće i Turistička organizacije Bjeljine sa svojim programima.

Iz budžeta grada Valjeva za Tešnjarske večeri ove godine opredeljeno je 2.700.000 dinara, a preostala potrebna sredstva su obezbeđena od sponzora.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…