Tesnjar 4.jpgValjevski letnji festival “Tešnjarske večeri” ove godine će se održati od 5. do 14. avgusta. Izložbe slika, fotografija, crteža, koncerti zabavne, klasične, starogradske, horske muzike, književne večeri, tribine, promocije, pozorišne predstave, sportska nadmetanja, učiniće da i ovogodišnje, 24. po redu Tešnjarske večeri okupe veliki broj Valjevaca i gostiju.

Pored već uobičajenih prostora na kojima se realizuju programi-u Tešnjaru, na Letnjoj pozornici na Kolubari, plato ispred Centra za kulturu i gradske ustanove kulture, ove godine će svoja vrata otvoriti i Dom vojske, u čijoj letnjoj bašti će biti organizovana dečja i večernja scena.

Tešnjarske večeri otvoriće u petak 6.avgusta, u 20.45 časova na Letnjoj pozornici na Kolubari, Miloje Mića Orlović, a uslediće veče filmske muzike, u izvođenju Big benda iz Novog Sada.

Grad u gostima je Užice, koje će se predstaviti etnografskom izložbom Narodnog muzeja iz ovog grada, na temu kafane “Merak mi je”, predstavom “Crvenkapa” Narodnog pozorišta Užica, u režiji Valjevca Milana Neškovića, izložbom slika Radomira Vergovića, aforizmima Radomira Rada Jovanovića, tamburaškim orkestrom “Užičani”.

Koncert JU grupe održaće se u subotu 7. avgusta na Letnjoj pozornici sa početkom u 21.00 čas, a veče romske muzike uz grupu Ođila, u utorak 10. avgusta. Turnir u malom fudbalu i odborjkaški turnir, samo su deo sportske ponude ovogodišnjih Tešnjarskih večeri.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…