Sokolica Kosovo.jpgUz puno adrenalina i uživanja u lepoti valjevskih planina, bez povreda i problema, završena je prva avanturistička trka u Srbiji – „Valjevski izazov 2010“. Učestvovalo je 45 takmičara iz cele Srbije, podeljenih u 15 ekipa u tri kategorije: extreeme, adventure i trek. Oko 40 logističara i predstavnika organizatora trke pratilo je takmičare na dugom putu od Divčibara do reke Drine i nazad. Uprkos umoru, sve je završeno velikom žurkom kod planinarskog doma na Debelom brdu koja je trajala do jutarnjih sati.

Jedinstvena trodnevna avantura najvećim delom se odvijala vencem valjevskih planina – od Divčibara, preko kanjona reke Gradac, Magleša i Povlena do reke Drine i nazad, preko kanjona Trešnjice i planina Jablanik i Medvednik. Učesnici trke mogli su da testiraju izdržljivost i sposobnost u više avanturističkih disciplina: kanjoning, mountain biking, sportsko penjanje i alpinizam, skok u vodu, speleologija, orijentacija, treking, kampovanje.

Pobednik u „treku“ bila je ekipa „Ark Fruška Gora“ koju su činili Bojana i Boško iz Novog Sada, u „adventure“ kategoriji „Green bike“ (Zoran Mijatović i Dragan Stanojević iz Valjeva), dok su se domaćini dokazali i u najtežoj disciplini „etreeme“ – ekipa „Zmaj noćno krilo“ uspešno i najbrže savladala je sva iskušenja u tri dana takmičenja. Njeni članovi su Vladimir Ranković, Vladimir Panić i Nebojša Milivojević iz Valjeva.

Generalni pokrovitelj „ALP OUTDOOR“ obezbedio je nagrade za najbolje: alpinističke rančeve, vreće za spavanje, lampe, specijalne majice. Organizator je bilo udruženje “WILD SERBIA”, uz podršku Grada Valjeva, Policijske uprave Valjevo, Službe hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra Valjevo i brojnih sponzora.

Sledeći avanturistički događaj „WILD SERBIA TEAM“ organizuje 2. i 3. oktobra. U pitanju je druga „Trka preživljavanja“ na valjevskim planinama, na kojoj se očekuje više od 200 učesnika. Učešće su najavile ekipe iz inostranstva, pre svega iz država bivše SFRJ.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…