bager-poplave.jpgU Ubu je završena procena štete koje su usevima, povrću i voću naneli olujni vetar, gradonosni oblaci i poplave, ali u 1.100 bunara voda i dalje nije za piće, izjavio je načelnik štaba za elementarne nepogode te opštine Branislav Sajić. On je rekao da su štete od nevremena procenjene na 210 miliona dinara.

Prema rečima Sajića, građani se snabdevaju vodom iz cisterni koje dopremaju pripadnici garnizona Vojske Srbije iz Valjeva, zatim organizacija Crvenog krsta i drugi. Svakodnevno se građanima u dvadesetak sela isporuči više od 60 tona vode za piće. Do sada je izvršena i dezinfekcija 170 stambenih objekata. “Nažalost, zato što u budžetu Skupštine opštine Ub nema dovoljno sredstava, neće se vršiti dezinfekcija ekonomskih objekata”, kazao je on.

Dezinfekcija ekonomskih objekata je prepuštena vlasnicima, u toku je popravka nekoliko mostova na rekama koje je odnela voda, a očekuje se i početak radova na regulaciji reke Tamnave, od Crvene jabuke do Takova, u dužini sedam kilometara. Potrebna sredstva, 250 miliona dinara, obezbeđena su iz kredita Svetske banke, ali je neophodno da se reguliše još 20 kilometara vodotoka ove reke, od mosta u Takovu do Koceljeve. U toku je izrada projekta za regulaciju vodotoka Tamnave, koji finansira Vlada Švedsk

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…