penkalo.jpgRepublički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava građane, koji su uključeni u obavezno socijalno osiguranje i imaju važeću ličnu kartu, da mogu ostvariti elektronski uvid u svoje podatke iz baze matične evidencije Fonda, odnosno mogu preko internet portala videti da li im poslodavci plaćaju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje i u kom iznosu, da li su prijavljeni, odnosno odjavljeni i s kojim datumima, da li su eventualne promene ažurirane u bazi Fonda i sl. Uvid u podatke u bazi Fonda se može ostvariti neograničen broj puta i usluga je besplatna za građane. Ovakvi podaci i nformacije i do sada su mogli da se dobiju, ali samo dolaskom na šalter filijale Fonda.

Da bi obezbedili punu sigurnost i zaštitu ličnih podataka korisnika ove usluge, predvideli smo šifre, odnosno pin kodove, koji se uzimaju na šalteru Fonda jednom, i koriste trajno ili, u slučaju da ih izgube, građani mogu tražiti i dobiti novu šifru. Ukucavanjem jedinstvenog matičnog broja i pin koda na portalu Fonda www.pio.rs/Uvid u podatke matične evidencije za osiguranike dobijate na uvid svoje podatke.

Preko elektronskih servisa nastojimo da pojednostavimo i ubrzamo naše usluge i komunikaciju sa građanima učinimo što lagodnijom i dostupnijom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…