kisa.jpgZbog kiša i izlivanja reka u većini mesta u Srbiji sitacija je kritična. Vanredna odbrana od poplava proglašena je u Valjevu i Loznici. Problema ima i u opštini Lazarevac i Kraljevu i u pomoravskom selu Obrva kod Kraljeva. Stotine domaćinstava je u opasnosti, a u Šapcu je ugrožen i zatvor.

Obilne padavine treći dan zaredom stvaraju velike probleme građanima širom Srbije. U lozničkom kraju evakuisano je skoro 40 domaćinstava koja se nalaze u priobalnom delu reke Jadar, a poplavljeno je 1500 hektara oranica.

U valjevskom kraju palo je više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, zbog čega su izlile se reke i površinske vode i uvedena vanredna odbrana od poplava.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je u i Valjevu i Loznici. Najkritičnija situacija je u kolubarskom okrugu. Reka Ub dostigla je najviši nivo ikada zabeležen, a reke Kolubara, Obnica, Jablanica, Tamnava, Toplica, Jadar izlile su se iz korita.

Zbog naglog vodostaja Cerskog obodnog kanala došlo je do izlivanja vode koja je ugrozila domaćinstva u šabačkim mestima Petkovici, Lipolist i Bogosavcu kod zatvora. Deset domaćinstava u Petkovici je poplavljeno, a deo sela sa desetak kuća je zbog neprohodnog puta potpuno odsečen.

Slična situacija je u Ribarima, delu Lipolista i drugim selima gde je veliki deo seoskih atara pod vodom.

Zbog izlivanja reke Tamnave u prekidu je saobraćaj za sva vozila na putu od Banjana do Novaka u oba smera, saopšteno je iz “Puteva Srbije”.

Saobraćaj je prekinut i na deonicama od Šabačke Kamenice do Donjeg Crniljeva i do Gradojevića, a alternativni putni pravci su od Banjana do Uba ili od Uba do Novaka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…