bager-poplave.jpgU sva tri naselja u kojima su proglašene vanredne mere odbrane od poplava voda se povukla, ali je na tom području ostalo puno mulja i nanosa, pa je neophodno izvršiti spiranje i dezinfekciju ovog područja, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za zaštitu od elementarnih nepogoda. Ovaj posao poveren je Vidraku i Zavodu za javno zdravlje Valjevo. Štab je danas doneo sledeće zaključke:

1. Gradskoj direkciji je naloženo da izvrši ojačanje levoobalnog nasipa na Kolubari ispod železničke stanice
2. Vidraku i Šumskoj upravi je naloženo da ukloni drveće iz korita Ljubostinje u Rađevom selu (deo Milanovići)
3. upućen je zahtev VPC “”Dunav –Sava”” da sanira desnoobalni nasip na reci Obnici ispod Kazneno-popravnog zavoda pored naselja Veselinovići
4. Gradskoj direkciji je naloženo da očisti korito reke Krivošije i iseče drveće oko puta M4 (kod kafane “”Evropa”” do ispod “”Bosisa””) i to uzvodno od puta 200m i nizvodno od puta 100 m
5. nakon rušenja propusta na putu M4 koji su uzrokovali ugroženost mnogih stambenih objekata dat je nalog Preduzeću za puteve “” Valjevo”” da na mestima porušenih propusta postavi 40 betonskih cevi prečnika 60 cm.
Štab preduzima i neophodne mere kada su u pitanju klizišta. Uočene erozije i raskoli u zemljištu pod nadzorom su geologa i stručnjaka odgovarajuće struke.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…