upis u srednje skole 3.jpgZavršen ispit iz srpskog jezika Dvočasovni kvalifikacioni ispit iz srpskog (maternjeg) jezika za upis u četvorogodišnje srednje škole završen je u podne. Kako je najavio ministar prosvete Žarko Obradović, ključ testa biće vrlo brzo postavljen na sajtu Ministarstrva www.mp.gov.rs.
Ključ se može videti i na sajtu www.upismp.gov.rs, kao i na sajtu RTS-a, rekao je Obradović. Današnji test polagalo je oko 70.000 đaka.

Ukoliko kandidat smatra da njegov rad na kvalifikacionom ispitu nije objektivno ocenjen, ili da postoje greške u bodovanju, može po objavljivanju preliminarne rang-liste da uloži prigovor školskoj komisiji za upis.

Ako je kandidat i dalje nezadovoljan, može podneti prigovor okružnoj upisnoj komisiji.

Polaganje kvalifikacionog ispita iz matematike zakazano je za sutra, u 10 sati, a deset minuta pre polaganja testa ministar prosvete će u direkotm prenosu na RTS-u i Radio Beogradu izvući kombinaciju sa 17 pitanja. Od 17 zadataka, pet je novih u kojima će biti promenjeni brojevi, dok će struktura ostati ista. Na ispitu iz matematike nije dozvoljena upotreba digitrona i drugih elektronskih pomagala, već samo olovka i pribor za geometriju.

Test mora biti popunjen hemijskom olovkom. Za rešavanje zadataka đaci imaju dva sata. Odmah po zavrešetku testa biće objavljeni rezultati zadataka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…