komoralogo.jpgRPK Valjevo i RPK Pančevo potpisale su Sporazum o zajedničkoj realizaciji stručnog osposobljavanja. Regionalna privredna komora Pančevo, kao Ugovorni partner Privredne komore Austrije, WIFI Institut za unapređivanje privrede na području Republike Srbije, održava obuke – seminare za menadžment , koji se izvode po ovlašćenju Privredne komore Austrije WIFI IKT Instituta.

WIFI Internacionalni know-how-transfer (WIFI IKT) je deo Privredne komore Austrije
i bavi se organizovanjem seminara i u saradnji sa privrednim komorama i ostalim
partnerskim institutima širom sveta sprovodi programe edukacije i obuke za moderno
upravljanje preduzećima. Kao dodatna prednost, uspešnim polaznicima seminara
nakon položenog ispita se nudi uspostavljanje poslovnih kontakata sa austrijskim
firmama.

Cilj tih seminara je jačanje tržišno-privrednog sistema, unapređivanje privatnog preduzetništva i menadžmenta koji je orijentisan na učinak kao i stvaranje novih kontakata za privredu obe zemlje. Učesnici seminara su preduzetnici i menadžeri sa ovlašćenjem za donošenje odluka kao i stručnjaci, osobe koje utiču na stvaranje mišljenja i multiplikatori, kao i saradnici iz ministarstava i privrednih organizacija.

Po završenom seminaru polaže se završni ispit i dobija WIFI-IKT diploma, koja ima karakter javne isprave i važnosti u zemljama Evropske Unije. Ispiti su zasnovani na pravilima koja su odobrena od strane Saveznog ministarstva za privredu i rad.

Realizacija ovog Sporazuma počinje odmah, a prvi seminar se očekuje tokom oktobra meseca ove godine.

Sporazum su potpisali potpredsednik komore Valjevo, g-din Petar Nikolić i predsednik komore Pančevo, g-din Dragan Bosilj i predstavlja početak realizacije projekta Privredne komore Austrije WIFI IKT na području regije Kolubara – Mačva- Podrinje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…