milan-markovic.jpgNakon jučerašnje sednice vlade ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković održao je konferenciju na kojoj je obavestio da će na osnovu novog Zakona o trgovini, o kome će se vlada izjasniti narednog četvrtka, tržišna inpekcija za sve ulične prodavce i prodavce van prodajnog mesta iz republičke preći u lokalnu nadležnost.

Vlada je usvojila uredbu o kancelarijskom poslovanju, koja po prvi put u Srbiji omogućava da se zahtevi Poreskoj upravi šalju elektronkim putem, planirano je da do sredine 2011. godine sva komunikacija sa poreskom upravom bude elektronskim putem.
Izmenom zakona o državnoj upravi državni organi će biti dužni da građanima pribave potrebna dokumenta, kao što su izvod iz matičnih knjiga i državljanstva, iz drugih gradova i opština.

Odnedavno građani Valjeva svoje izvode iz matične knjige rođenih mogu da podignu u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Leskovcu.

Marković je ovom prilikom rekao da je ovo prvi put da se u Srbiji državnim organima nameće ovakva obaveza i da se kao zakonska norma ustanovljava elektronska komunikacija, koja bi trebala da uštedi građanima novac i vreme.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…