Elektrodistribucija 1.jpgElektroprivreda Srbije nije odustala od još jednog poskupljenja struje do kraja godine i ono bi moglo da bude oko 20 odsto, izjavio je juče direktor EPS-a Dragomir Marković. Novo poskupljenje očekuje se na jesen, a Marković je najavio da će o tačnom procentu poskupljenja razgovarati sa Vladom Srbije.

Direktor EPS-a Dragomir Marković rekao je juče novinarima da je EPS pretrpeo gubitak od 2,6 milijardi dinara zbog toga što struja nije poskupela u martu već u januaru, a da prema sopstvenim proračunima ima pravo na poskupljenje od oko 20 odsto.

Marković je naglasio i to da je EPS izvezao 1,5 milijardi kilovat-sati električne energije i inkasirao 60,33 miliona evra. On je istakao da će izgradnja Termoelektrane Kolubara B i Termoelektrane Nikola Tesla B koštati više od dve milijarde evra dok će za izgradnju Termoelektrane – toplane u Novom Sadu biti izdvojeno 250 miliona evra. Marković je rekao i da će EPS nove proizvodne objekte izgraditi uz pomoć strateških partnera koji će biti izabrani na tenderima. Prema njegovim rečima, u slučaju da se tenderi raspišu do oktobra trebalo bi očekivati da izgradnja novih proizvodnih objekata započne do kraja godine.

U prvih pet meseci 2010. godine dug domaćinstava za neplaćenu električnu energiju dostigao je 34,5 milijardi dinara dok privreda duguje 32,7 milijardi dinara. Ukupna dugovanja iznose 67,2 milijarde dinara što je za 12 odsto više nego u istom periodu protekle godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…