Hotel Grand.jpgU Valjevu je otvorena Regionalna kancelarija za zapadnu Srbiju Italijansko-srpske privredne komore. Ideja je da se sa italijanskim partnerima, zainteresovanim za ulaganje u Srbiju, poveže regija od Drine, Ljubovije i Bajine Bašte, preko Valjevskih planina, do Lazarevca, u kojoj živi oko 300.000 stanovnika.

Otvaranju Regionalne kancelarije u Valjevu su prisustvovali predstavnici Italijansko-srpske komore, ekonomskog odeljenja ambasade Italije u Srbiji i nekoliko italijanskih privrednika.

Predsednik Upravnog odbora italijanske kompanije Vali (Vally), koja u Valjevu posluje devet godina, Karlo Marioti ocenio je privrednu atmosferu u Valjevu kao dobru i naveo da je ta kompanija u 2010. godini osmi izvoznik u Srbiji.

Valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević izrazio je optimizam, koji temelji na činjenici da privreda u Valjevu najveću spoljnotrgovinsku razmenu ima sa italijanskim kompanijama.

On proširenje saradnje vidi u oblasti poljoprivrede, tekstilne, metalske, građevinske, grafičke i drvoprerađivačke industrije, kao i turizma.

Uskoro će 15 privrednika iz zapadne Srbije ići u Italiju, u organizaciji nove Regionalne kancelarije, kako bi ugovaralo poslove sa tamošnjim partnerima.

Sedište Regionalne kancelarije je u centru Valjeva, u Bid zoni Knez Miloševe ulice i njen rad će finansirati Italijansko-srpska privredna komora, koja je nezavisna od države.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…