mladi.jpgSrpsku javnost je u proteklih mesec dana svake nedelje “tresao” barem jedan slučaj ekstremnog ispoljavanja nasilja medju mladima. Pokazalo se da kao počinioci i žrtve mladi nisu aktivni samo u stvarnom, već i u virtuelnom svetu. Prvi pokušaj otmice u Srbiji nakon sedam godina uspešno je rešen, ali zabrinjava činjenica da je jedna društvena mreža iskoršćena kako bi žrtva bila namamljena. sve je to bio povod da Beogradski centar za ljudska prava, Centar za civilno-vojne odnose i Forum za bezbednost i demokratiju danas u Beogradu organizuju Panel diskusiju “Policija, bezbednost mladih i prevencija nasilja i kriminala: na putu ka Nacionalnoj strategiji prevencije kriminala”.
Cilj diskusije je da promoviše „Polazni okvir Nacionalne strategije prevencije kriminala“ kao i da podstakne javnu raspravu o značaju izgradjivanja strateškog pristupa prevenciji kriminala i nasilja, posebno iz ugla mladih ljudi u Srbiji.

Projekat „Podsticanje uključivanja civilnog društva u reformu policije“ sprovodi se uz podršku Misije OEBS u Srbiji, ambasade Holandije u Srbiji i Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…