kosarkaski klub srbije.jpgNezadovoljstvo radom Košarkaškog saveza Srbije, pojačano činjenicom da je odbijen zahtev Košarkaškog saveza zapadne Srbije da šampion domaće lige ima direktnu prohodnost u NLB ligu, sve više uzima maha. Centri poput Kraljeva, Valjeva i Čačka sada su ugroženi više nego ikada i postavlja se pitanje koja je svrha domaćeg takmičenja ako predstavlja ništa više od kvalifikacija za Superligu.

Predsednik Skupštine KK Metalac Zoran Vraneš kaže da odluka naše košarkaške organizacije može imati katastrofalne posledice za srpsku košarku.

– Naši zahtevi su jasni – želimo da prvak srpske lige direktno ide u regionalno takmičenje, a da pravo nastupa u NLB ligi za sledeću godinu izgubi srpski klub koji je najslabije plasiran na Jadranu. Mislimo da je to sportski i pošteno. Ukoliko ne dođe do promene takmičenja, preti nam gašenje. Kada kažem nama, mislim na košarkaške centre poput Kragujevca, Valjeva i Čačka. Želeo bih da podsetim da nisu svi sadašnji i bivši reprezentativci Srbije rođeni u Beogradu, već da je veliki broj naših legendarnih igrača i trenera poreklom iz ovog regiona. Zato mi je teško da prihvatim činjenicu da o nama niko ne razmišlja niti brine. Od početka do kraja sezone sami se brinemo o sebi, i tako iz godine u godinu – kaže Vraneš.
Ukoliko se u narednom periodu zahtevi ne ispune i ne dođe do ozbiljnijih promena sistema takmičenja, klubovi poput Metalca i Borca spremni su i za radikalnije poteze.

– Ukoliko ne bude bilo sluha u kući košarke za naše predloge, razmotrićemo mogućnost da naredne sezone istupimo iz takmičenja. Košarkaški savez zapadne Srbije ostvario je odličnu saradnju sa nekoliko inostranih regionalnih saveza, pa ćemo ako nam ne ostavu drugu opciju tu potražiti svoju košarkašku sreću – naglasio je Vraneš.

Još jedna od stavki koje su prenete i predsedniku saveza Draganu Kapičiću, kao i komesaru lige Tihomiru bubalu, ticalo se neravnopravnog statusa u Superligi, kao i konstantno tendencioznom suđenju protiv klubova iz ovog regiona. Još uvek su sveža sećanja na „slučaj sudije Milojkovića“.

– To što se desilo tokom i posle utakmice između Metalca i FMP-a je vrhunac maćehinskog odnosa prema nama. Sudija Milorad Milojković je protivno pravilima ponašanja arbitra na krajnje vulgaran način reagovao na svaku kritiku upućenu mu od strane navijača sa tribina. Konkretno, na našim utakmicama nikada ni parče papira nije palo na parket, niti je bilo ko vređan, a dešava nam se da našim najvišim funkcionerima sudija preti smrću i još prođe nekažnjeno. Jasno je da nemamo isti tretman kao beogradski klubovi, a zaslužili smo makar da sa nama

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…