gradsko-vece.jpgNa jučerašnjoj sednici članovi Gradskog veća razmatrali su predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Valjeva za 2009. godinu. Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2009. godinu planirani su prihodi sa suficitom iz prethodne godine u iznosu od oko 1,6 milijardi dinara, što znači da je realizacija budžeta u prošloj godini od 96,38 % dobro izvršenje budžeta. Ovakva realizacija budžeta je rezultat domaćinskog ponašanja rukovodstva Grada, naglasio je Stanko Terzić, zamenik gradonačelnika i dodao da će isti trend biti nastavljen i u narednom periodu.

Članovi Gradskog veća su dali zeleno svetlo na izveštaje o poslovanju JP “Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ i JKP „Vodovod“ Valjevo, za 2009.godinu. Po rečima direktora Manojlovića, u prošloj godini je ovo preduzeće uredno snadbevalo građane zdravom pijaćom vodom. U toku prošle godine izvršeno je oko 15 hiljada analiza vode i nijedna od tih analiza nije pokazala odstupanja što znači da je kvalitet vode bio zadovoljavajući. Posebno je istakao da su dugovanja korisnika usluga vrlo visoka i iznose oko 151 milion, od čega je polovina dug građana, dok druga polovina otpada na pravna lica, a problem naplate je evidentan godinama. Ovo preduzeće je u prošloj godini snadbevalo pijaćom vodom oko 1600 seoskih domaćinstava sa teritorije 19 sela koji su priključeni na seoske vodovode „ Kukalj“ i „Prskavac“. Prihod od korisnika seoskih vodovoda u prošloj godini iznosio je oko 4,3 miliona dinara, od čega je naplaćena polovina.Ukupni rashodi održavanja seoskih vodovoda su iznosili oko 13,3 miliona dinara, od čega su ulaganja Grada iznosila oko dve trećine, a „ Vodovoda“ jednu trećinu.

Članovi Veća su prihvatili predlog Programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Valjeva za 2010. godinu, kao i predlog Programa prevencije i kontrole nezaraznih bolesti u gradu Valjevu, predlog Odluke o izmenama odluke o osnivanju „Fonda Milorada Karamarkovića“ i predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o zakupu poslovnog prostora.

Dr Radoje Petrović je istakao da je zahtev – Program prevencije i kontrole nezaraznih bolesti na mestu i da ga treba podržati, jer je isti utvrđen u skladu sa Strategijom za prevenciju i kontrolu hroničnih bolesti. Naveo je da je okvir za izradu ove Strategije predstavljala Evropska strategija za prevenciju i kontrolu hroničnih nezaraznih bolesti. a osnovni cilj Strategije je unapređenje zdravlja stanovništva na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Svi ovi izveštaji i programi naći će se pred odbornicima na skupštinskom zasedanju, radi donošenja konačnih odluka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…