ISPETNICA.jpgOd 30. maja do 12. juna, Istraživačka stanica Petnica, realizuje, dvadeset osmu po redu, Letnju naučnu školu, dvonedeljni naučno-obrazovni program za učenike VII razreda osnovnih škola. Letnja naučna škola je multidisciplinarni program čiji je cilj uvođenje zainteresovanih učenika u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Tokom seminara polaznici Letnje naučne škole imaju priliku da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u okviru različitih naučnih oblasti (astronomije, biologije, hemije, fizike matematike, psihologije, arheologije, elektronike, računarstva….), kao i kroz rad različitih radionica (računari, fotografija, novine, muzika…).

Cilj Letnje naučne škole nije, toliko, da se određene stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke, što će im omogućiti rad u podsticajnom okruženju i modernim laboratorijama i kabinetima IS Petnica, uz neograničen pristup savremenim izvoroma informacija.

U radu ovogodišnje Letnje naučne škole učestvuje 53 polaznika, a program se realizuje uz učešće radnika Stanice i brojnih saradnika iz svih naučnih oblasti koje su zastupljene u obrazovnim programima Istraživačke stanice Petnica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…