atelje.jpgSutra u podne u Modernoj galeriji biće izloženi “Crteži 1952 – 1962″ eminentnog slikara, akademika Ljube Popovića, valjevca koji živi i radi u Parizu. Otvaranju izložbe prisustvovaće ministar za infrastukturu Milutin Mrkonjić i gradonačelnik Zoran Jakovljević.
Moderna galerija već više od dve decenije čuvar je kulture u gradu ali i u Srbiji. Pre više od dvadeset godina otvaranje Moderne galerije bila je čudna ideja, ali se ova institucija održala sve do današnjeg dana. Do dana današnjeg održao se i kontinuitet da gosti budu malo neobični slikari sa naših prostora, slikari koji su po malo zaboravljani.

Svaku izložbu prate katalozi u čiju izradu su uključeni pisci, kritičari, esejisti i filozofi.
Slikari koji su u protekle dve decenije izlagali u Modernoj galeriji, potrudili su se da ostave i kvalitetne radove koji bi se jednog dana mogli naći u muzeju. Sve to skupa daje šansu da se jednoga dana napravi antologija slikarstva rođenog na našim prostorima.

Muzej medijale nije cilj sam po sebi. Cilj je okupiti slikare specifične za nas i našu teritoriju.
Moderna galerija će nastaviti svoju tradiciju izlaganja slika započetu pre skoro 25 godine. Iako je široka plejada kvalitetnih slikara na našim prostorima, u galeriji ne žele da odstupe od zacrtanog principa, što je ponekad teško objasniti umetnicima koji ne spadaju u žanr Moderne galerije.
Izložba crteža Ljube Popovića trajaće do 31. juna.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…