Hotel Grand.jpgCentralna otadžbinska uprava Srpske radikalne stranke pokrenuće disciplinski postupak protiv predsednika Okružnog odbora SRS za Kolubarski okrug Verana Panića zbog kršenja Statuta stranke i zloupotrebe funkcije, izjavio je zamenik generalnog sekretara SRS Vladan Jeremić. Panić, koji se nedavno založio za smenu dela rukovodstva SRS i podmladjivanje vrha te partije, naneo je štetu SRS, kao i predsednik Gradskog odbora SRS u Valjevu Srdjan Radović, jer je učestvovao u toj zloupotrebi i zbog toga je razrešen funkcije, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Panić nastupio samoinicijativno i novinarima izneo lični stav kao stav Okružnog odbora.

SRS smatra da je loš sporazum sa MMF-om, kojim je predvidjeno da država smanji izdatke, da penzije i plate ostanu zamrznute, jer Srbija, koja se konstantno zadužuje u inostranstvu, šalje na taj način poruku da ne želi da udje u proces strukturnih reformi, ocenio je Jeremić.

Po njegovoj oceni, predvidjena ušteda od 100 milijardi dinara je diskutabilna, jer će se do nje doći zamrzavanjem plata i penzija i smanjenjem transfera u zdravstvu i lokalnim samoupravama.

Jeremić je rekaao da bi Vlada trebalo da objasni zašto nedostajuće prihode u budžetu ne obezbedi boljom naplatom postojećih poreza.

On je ocenio da je i najnoviji pad nacionalne valute “potvrda neodgovorne ekonomske politike koju vodi Vlada Srbije”.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…