Petnica bazen1.jpgPrezentacija idejnog arhitektonskog rešenja olimpijskog zatvorenog bazena sa pratećim sadržajima u Sportsko-rekreativnom centru Petnica održana je danas u Valjevu. Idejno rešenje ovog sportskog objekta predstavili su autori arhitekte Miloš Radivojević i Vladan Nikolić iz beogradske firme „Arhitektonika“. „ Predviđeno je da bazen dimenzija 25 puta 50 metara bude izgrađen u jugo-zapadnom delu parcele u SRC Petnica sa svim pratećim sadržajima. Idejnim rešenjem ovog sportskog objekta, površine 5000 metara kvadratnih, planirano je sedam redova tribina sa 540 mesta, što će ga svrstati u jedan od najvećih zatvorenih bazena u regionu. Lokacija u Petnici je najbolje rešenje na prvom mestu zbog mogućnosti eksploatacije geo-termalnih voda koje će biti iskorišćene i za zagrevanje objekta. Tu su uštede velike posebno kada je reč o održavanju bazena, izmeto je na prezentaciji.

Cena za građevinske radove sa izradom fasade, bez kupovine i montaže tehničke opreme, bila bi oko 500 evra po metru kvadratru, ali se tačna investicija ne zna dok se ne završi glavni projekat i geo-mehanička ispitivanja. Ovo bi bila prva faza projekta, a druga bi podrazumevala izgradnju objekta za smeštaj sportista kapaciteta oko 100 ležaja, čime bi se stvorili svi uslovi da se u SRC Petnica obavljaju pripreme sportista za takmičenja tokom cele godine.

Prezentaciji idejnog rešenja izgradnje zatvorenog bazena prisustvovali su osim rukovodstva Grada, predstavnika sportskih klubova, škola, javnih preduzeća, ustanova i predstavnici Plivačkog saveza Srbije koji su zajedno sa Vaterpolo savezom Srbije dali punu podršku izgradnji ovog sportskog objekta u Valjevu ukazujući na važnost afirmacije vodenih sportova širom Beograda.
Iz gradskog budžeta za 2010god. za zatvoren bazen izdvojeno je dva miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…