Miting.jpgPetorici radnika Fabrike vijaka (FV) Gradac iz Valjeva, koji su juče u upravnoj zgradi počeli štrajk glađu, danas su se pridružile i dve radnice, potvrđeno je novinarima u Štrajkačkom odboru. Oko stotinu zaposlenih, koji štrajkuju mesec dana, tvrde da će štrajkovati do ispunjenja zahteva o poništavanju privatizacije, isplati višemesečnih zaostalih zarada, povezivanju radnog staža i uplati socijalnog osiguranja.

Štrajkači glađu, koji su se novinarima obratili sa prozora na prvom spratu upravne zgrade, rekli su da je jednom od njih prošle noći pozlilo ali da nije bilo potrebe za lekarskom intervencijom.
Oni takođe tvrde kako je rukovodstvo i danas “nastavilo sa provokacijama”, tako što je jutros pokušalo da razvali ulazna vrata na upravnoj zgradi.
Direktor FV Gradac Branko Radojičić je rekao novinarima da razume radničke zahteve, ali smtra da štrajkači nemaju pravo da njega i ostale koji žele da rade sprečavaju u tome.
“Zahtevi će moći da budu ispunjeni kada dođe do najavljene reorganizacije rada u fabrici”, kazao je Radojičić.
Ta reorganizacija podrazumeva otpuštanje oko 150 od 265 zaposlenih na šta štrajkači ne pristaju.

Za sutra je najavljen sastanak gradskih čelnika sa sa predsednicima sudova, direktorkom Poreske uprave, načelnikom okruga i inspekcije rada na kojem će biti reči o problemima radnika FV Gradac, ali i ostalih valjevskih preduzeća za koje radnici smatraju da su privatizovana na nezakonit način.

Gradac je u februaru 2006. za 81 miliona na aukciji kupio vlasnik internacionalne kompanije SKAB, Dušan Sekulić, koji živi i radi u Moskvi.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…