Miting.jpgGrupa radnika Fabrike vijaka „Gradac“ stupili su u štrajk glađu jer ni nakon mesec dana od kad se nalaze u generalnom štrajku, poslovodstvo fabrike nije ispunilo njihove zahteve. 270 nezadovoljnih radnicka traže poništenje privatizacije fabrike i isplatu zaostalih zarada, uplatu zdravstvenog osiguranje i povezivanje radnog staža. Kako su saopštili predstavnici štrajkača u toku prepodneva u krugu fabrike od strane rukovodstva bila im je isključena voda.
U sindikatu fabrike tvrde da se fabrika „Gradac“ planski uništava i da su brojne zloupotrebe rukovodstva fabrike dovele do toga da proizvodnja stane. Nadležnim organima podnete su na desetine krivičnih prijava o malverzacijama i tvrde da ništa nije preduzeto.

U reševanje problema radnika FV „Gradac“ uključila se početkom maja i lokalna samouprava, pri čemu je obećano da će se tražiti od nadležnih organa da ispitaju da li je bilo zloupotreba u privatizovanoj fabrici, kako tvrde njeni radnici. Republički Centar za kontrolu privatizacija naložio je vlasnicima FV Gradac da odgovore na primedbe radnika oko raspolaganja fabričke imovine i taj rok je isteka.

Fabriku vijaka Gradac je, kao većinski vlasnik 70 odsto kapitala, na aukciji u februaru 2006. za 81 milion dinara kupio Dušan Sekulić, vlasnik internacionalne kompanije Skab.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…