osobe sa invaliditetom 2.jpgPredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin potpisao je danas sa izvršnim direktorom Foruma mladih sa invaliditetom Željkom Ilićem memorandum o saradnji. Bugarin je podsetio da je prošle godine donet novi zakon, koji od 24. maja ove godine predviđa obavezu poslodavaca koji imaju do 49 zaposlenih da zaposle jednu osobu sa invaliditetom.

Predsednik PKS Miloš Bugarin je kazao da novosnovana preduzeća neće biti u obavezi da zaposle osobe sa invaliditetom dve godine od dana osnivanja, kao i da su u zakonu navedeni penali za poslodavce.

Izvršni direktor Foruma mladih sa invaliditetom Željko Ilić je kazao da je danas potpisani memorandu odličan primer dobre saradnje različitih institucija sa nevladinim organizacijama osoba sa invaliditetom.

Poslodavac koji zaposli osobu sa invaliditetom, uz obezbeđenje posebnih uslova za rad, moći će da ostvari pravo na naknadu troškova za prilagođavanje radnog mesta, a u slučaju da zaposli osobu sa invaliditetom bez radnog iskustva poslodavac imaće pravo na subvenciju zarade u trajanju 12 meseci.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…