infakt__frame.jpgMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin otvorio Centar za organsku proizvodnju u Selenci. Centar za organsku proizvodnju formiran je uz pomoc Ministarstva poljoprivrede i ima za cilj podsticanje proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane na nekontaminiranom zemljištu i za zdravu populaciju.
Ministar je istakao važnost usvajanja Zakona o organskoj proizvodnji, koji ce, pored razvoja i povecanja takvih površina, omoguciti smanjenje zagadenja iz poljoprivrede, ocuvanje vode i zemljišta, povecanje konkurentnosti i osvajanje tržišta. Uz to, bice povecani ekonomski efekat i racionalno iskorišcenje prirodnih resursa, ali i povecana mogucnosti za zapošljavanje.

Dragin je istakao da je jako važno udruživanje poljoprivrednika jer se na taj naci izmedu ostalog smanjuju troškovi imputa.

Zakon o organskoj proizvodnji usaglašen je s regulativom Evropske unije i stvara pravni okvir da poslove sertifikacije rade samo kontrolne organizacije koje je ovlastilo Ministarstvo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…