infakt__frame.jpgNacionalna kampanja “Zeleni gradovi Srbije“ , koju organizuje Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Institutom za šumarstvo, a u kojoj učestvuje i naš grad, zakazana je za četvrtak, 22.4.2010.godine, u 12 sati.

Tom prilikom će u 50 opština i gradova Srbije biti posađeno po 50 stabala lišćara i četinara. Kako je 22. april Svetski DAN PLANETE ZEMLjE – EARTH DAY, pored sadnje, dodatna pažnja posvetiće se ekologiji i održivom razvoj.

U Valjevu će se centralna manifestacija održati na prostoru između OŠ ’’Vladika Nikolaj Velimirović’’ i Internacionalnog umetničkog studija ’’Trnavac’’.

O stanju ekologije u gradu i planovima za ozelenjavanje gradskih površina govoriće direktori Direkcije za izgradnju Valjeva i Vidraka, Milan Matić i Slobodan Pavlović, koji će na taj način najaviti aktivnosti ovih javnih preduzeća tokom proleća.

U kampanji će učestvovati i predstavnici ekoloških društava iz Valjeva.

Nacionalna kampanja “Zeleni gradovi Srbije“ ukupno će obuhvatiti 100 opština i gradova Srbije i na taj način doprineti unapređenju devastiranih parkovskih površina u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…