knjige 2.jpgSrpski i valjevski pesnik Ljubomir Pjevčević rođen je u Valjevu. Za dvadeset godina koliko se bavi književnim radom objavio je 76 knjiga poezije i 3 knjige proze. Napisao je oko 3.500 objavljenih i neobjavljenih pesama, od kojih 1.000 napamet zna.
Za dosadašnji rad dobio je 26 književnih nagrada i priznanja, kao i najvišu državnu nagradu posle “Vukove”, za svoje stvaralaštvo dva puta je odlikovan i nosilac je dve medalje. U pedesetak gradova Srbije i Crne gore održao je nekoliko stotina promocija, većina ih je bila humanitarna, na kojima je poklonio oko 26.000 knjiga. Gotovo da nema ni jednog važnijeg centra i institucije kulture u Beogradu gde nije gostovao. Promocije je držao u skoro svim ambasadama, ministarstvima, Belom dvoru.
Ljubomir Pjevčević sebe trenutno naziva nevidljivim pesnikom jer je njegov rad valjevskoj javnosti nedostupan, a naročito ga vreća što nije uvršten u antologiju pesnika valjevskog kraja koju su priredili i izdali valjevska biblioteka i književnik Lujo Danojlić iz LJiga.

Pjevčević kaže da osamdeset posto pesnika u zbirci nije rođeno i ne živi u Valjevu, a da preko dvadeset pesnika našeg kraja okji se ne nalaze u zbirci zaslužilo je da bude deo nje.
Pjevčevi kaže da ceo život radi po principu ” O Kako je lepo živeti za druge”.
Ljuba je i aforističar i do sada je priredio dve knjige aforizama koje uskoro treba da se pojave u javnost.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…