infakt__frame.jpgDirekcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva na izmaku ovogodišnje građevinske sezone obavlja poslednje planom i programom predviđene radove, koristeći povoljne vremenske uslove bez obilnijih padavina.
Radovi su pri kraju u ulici Pavla Paje Simeunovića na Petom puku, gde je, nakon izrade ivičnjaka, preostalo još samo da se završi asfaltiranje kolovoza, u okviru prve faze projekta. U drugoj fazi na proleće naredne godine, biće izgrađeni trotoari sa obe strane kolovoza i kišna kanalizacija. Izvođač radova je preduzeće „Valjevo-put”, a predračunska vrednost radova u obe faze je oko 5,7 miliona dinara.
Ovih dana urađen je makadamski kolovozni zastor na putu u Gornjoj Grabovici u dužini od 1,8 kilometara, kao i na putevima Kozličić-Avramović (1,5 kilometara) i Kozličić-Ivanović (2,5 kilometara). Takođe, ovih dana završeno je i nasipanje puta Garaža-Adamovići-Brđani u mesnim zajednicama Oglađenovac i Miličinica u dužini od 4,6 kilometara, a Direkcija je završila i nasipanje puta u zaseoku Ružić u Miličinici dužine 2,5 kilometra.
U toku je nabavka i transport šljake za puteve koji su obuhvaćeni programom Direkcije, a na kojima se odvija autobuski saobraćaj: put Dračić-Prijezdić, Klanica-Karaula, Iverak-Babina Luka, M21-Bačevci i put i Gornjim i Donjim Leskovicama.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…