infakt__frame.jpgNa predstojećem Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava od 10. do 14. decembra u Istanbulu u Turskoj, učestvovaće i plivačica valjevskog kluba „Valis“ Anđelka Petrović.

Govoreći o predstojećem takmičenju, na kome se od Anđelke očekuje dobar rezultat, Radivoje Milutinović, pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva i predsednik Komisije za sport, na današnjoj konferenciji za novinare, osvrnuo se na uslove u kojima treniraju mladi vrhunski sportisti grada Valjeva i najavio skoro rešavanje primarnog problema-izgradnje zatvorenog bazena.

„Članovi Gradskog veća će na sutrašnjoj sednici razmatrati predlog da se započnu radovi na izgradnji zatvorenog bazena u Sportsko rekreativnom centru „Petnica“ i mi očekujemo da će taj predlog biti prihvaćen“, rekao je Milutinović.“Nadamo se da ćemo uspešno zatvoriti ovu finansijsku konstrukciju i najkasnije u naredne dve godine uspeti da završimo bazen, koji je preko potreban ne samo plivačkom i vaterpolo klubu, već svim građanima Valjeva, a posebno deci“.

Anđelka na Evropskom prvenstvu
Uzimajući u obzir činjenicu da su valjevski plivači i vaterpolisti u zimskom periodu svih ovih godina koristili za treninge zatvoreni bazen u Banji Vrujci koji je trenutno van upotrebe i u lošem stanju, grad Valjevo je iz gradskog budžeta sa pozicija namenjenih sportu, opredelio 300.000 dinara za hitnu sanaciju ovog objekta. „Na taj način naši sportisti neće morati da putuju svakodnevno čak do Lazarevca ili Beograda zbog treninga, a zauzvrat menadžment hotela u Banji Vrujci obezbediće im da nesmetano treniraju i obavljaju pripreme za takmičenja sve dok grad ne završi izgradnju zatvorenog bazena“, naglasio je Milutinović.

Ocenjujući da je i pored loših uslova za pripreme, na treninzima postizala dobre rezultate na 50 i na 100 metara, Anđelka Petrović je na današnjoj konferenciji za novinare naglasila da u kraulu koji je njena najbolja disciplina očekuje da obori lični rekord ili bar da ga ponovi. „Ne očekujem da se u Turskoj plasiram u polu-finale ili u finale, jer sam najmlađa takmičarka u timu i jedna od najmlađih takmičarki na Prvenstvu, a takođe znam da će konkurencija biti jaka. S obzirom na to da je ovo seniorsko prvenstvo, a ja sam junior, nisam opterećna plasmanom, već samo što boljim vremenom koje ću isplivati“, rekla je Anđelka.

Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su i Goran Marković, predsednik Plivačkog kluba „Valis“ i Vladimir Bošković, trener Anđelke Petrović i trener u plivačkoj reprezentaciji Srbije, koji je ovom prilikom naglasio da je ulazak Anđelke u reprezentaciju Srbije veliki uspeh. „Anđelka je tek na početku svoje karijere i najmlađi je član plivačke reprezentacije Srbije. Mi očekujemo da njena karijera ima i dalje pozitivan rezultatski trend, a kad navrši 21 godinu, nadamo se vrhunskim rezultatima“, ocenio je Bošković i još jednom istakao da su se naši mladi talentovani sportisti u proteklom periodu suočavali sa velikim problemima zbog činjenice da Valjevo nema zatvoreni bazen.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…